Förebyggande genomtänkta driftslösningar

Helhetsansvar för att säkerställa att IT-systemen fungerar, att fel förebyggs; och att systemen uppdateras till lämplig fas i teknikutvecklingen. Tillgång till den senaste tekniken, mittfåran eller stenhård kostnadskontroll; kanske varierar detta över tid. Genom öppen dialog anpassas support, IT-system och utvecklingsansatser till era behov och ambitioner. Samtidigt förebygger vi kostsamma avbrott och finns till hands om ni behöver hjälp!


Skönt när allt fungerar?

Support och driftsmarknaden står inför ett teknikskifte med ökad automatisering och minskade kostnader. Västgöta-Data ligger i framkant och genom investeringar i ledande RMM-verktyg (Remote Monitoring and Management) automatiserar och monitoreras drifts och utvecklingsmiljöer. RMM innebär att vi automatiserar för att hantera och förebygga problem samtidigt som vi kan erbjuda detta till konkurrenskraftiga priser och med fasta avtal. För kunden innebär detta ökad service, tillgänglighet och effektivitet samtidigt som det går att separera supportbudgeten från investeringsbudgeten.

Våra verktyg innebär en rad fördelar med fokus på effektivitet och enkelhet för kunden som exempelvis möjlighet att installera och anpassa nya datorer med rätt programvaror och inställningar automatiskt när de ansluts till nätverket. Vill ni genomföra Microsofts licensrevisioner på minuter istället för dagar, detektera nätverksutrustning som är på väg att haverera innan detta orsakar avbrott eller ta bort oönskade applikationer per automatik. Våra RMM-verktyg hanterar i dag bland annat:

 • Automatisering av support, installation/avinstallation, scriptrensning av hårddiskutrymme
 • Effektiv support med fjärrstyrning, tickethantering och supportinformation direkt på skrivbordet
 • Patchhantering och hantering av uppdateringar för både Microsoft, Apple och 3:e partsverktyg
 • Hårdvarurapporter och uppföljning av såväl hälsa, garantitider och utrustningskonfiguration.
 • Nätverksövervakning och hälsostatus gällande nätverksutrustning, klienter och servrar
 • Rapportering och uppföljning av systemhälsa och genomförda åtgärder
 • Licenshantering och sammanställningar över installerade mjukvaror
 • Monitorering och hantering av mobila enheter, telefoner och plattor
 • Office 365-integration

Du har kanske kommit till sidan antingen för att du har problem, är intresserad av att förebygga eller behöver en teknisk lösning för den egna IT-avdelningen. Oavsett ditt behov så kan vi diskutera och komma fram till en lösning som passar just din verksamhet. Pratar du kanske rentav med våra tekniker eller projektledare just i detta ögonblick? Vi hoppas kunna hjälpa dig så snart som möjligt antingen via Teamviewer eller via våra RMM-verktyg!


Quicksupport (Windows) Quicksupport (Mac)

Fjärrsupport med Teamviewer - Få hjälp direkt!

Med TeamViewer fjärrstyr vi din dator eller server och hjälper dig direkt. Fjärrstyrningen måste godkännas av dig som användare, krypteras, och kräver lösenord som endast Västgöta-Data ABs tekniker har.

Vi hjälper er snabbt och enkelt i tre steg:

 1. Ring Västgöta-Data, 0500-44 89 97, alternativt +46500-44 89 97 (från utlandet).
 2. Ladda ner och kör filen Quicksupport (Windows eller Mac) från länkarna till vänster.
  • Windows: Välj kör i rutan som öppnas längst ner i din webbläsare
  • Mac: Filen som laddas ner heter TeamviewerQS. Du hittar den lättast genom att klicka på förstoringsglaset (näst längs upp till höger på skärmen). Skriv teamv och dubbelklicka på det bästa sökalternativet. Svara därefter "öppna" på frågan som kommer upp (programmet är hämtat på Internet).
 3. Uppge de siffor som visas vid "ID" i TeamViewer.


Ett nära samarbete med Misco

Ett genomgripande samarbete med Misco innebär att Västgöta-Data erbjuder fullständiga installationer där du som kund enkelt och till bra priser beställer hårdvara, mjukvara, installation och support från Misco. Samarbetet innebär EN avtalspartner och EN faktura samt möjlighet till finansisering. Tillsammans med Misco levererar vi inom hela Västra Götaland med målet att göra det enkelt för er som kund att beställa, utveckla, underhålla och modernisera er IT-infrastruktur.

Auktoriserad återförsäljare för AVG Antivirus

AVG har under många år leverat en prisvärd och prestandasnål antivirus- och säkerhetslösning som väl matchar våra egna krav. I takt med att vi levererar och driftsätter IT-system är säkerhet en viktig aspekt och AVG har passat väl in. AVG finns tillgängligt för en rad olika plattformar och konfigurationer beroende på krav och användningsområde. så berättar vi mer.

IBAS Partner avseende dataräddning för företag

Västgöta-Data AB företag har genomgått utbildning i Ibas regi och kvalificerat sig som certifierad partner. Ibas har över 30 års erfarenhet av att rädda kritiska data och information från havererade hårddiskar och lagringsenheter i företagsmiljö. Läs mer om dataräddning på IBAS

Ibas certifierad partner